ГоловнаПолітика

Депутат Пономарьов на комітеті образив журналістів

Народний обранець вважає, що журналісти були вбрані недбало і схожі на «людей з Майдану».

Депутат Пономарьов на комітеті образив журналістів
Фото: LB.ua

Депутат Верховної Ради Олександр Пономарьов ("Воля народу") вважає, що журналісти «Цензор.нет» перед тим, як він відібрав у них телефони, займалися провокацією і хамством. Про це він заявив під час засідання регламентного комітету, на якому розглядають зняття з нього недоторканності, повідомляє кореспондент LB.ua.

«Щодо кваліфікації особистостей. Ще раз повторюю: без посвідчень, без апаратури, дуже недбало вдягнені. Я взагалі подумав, що це люди з Майдану», - сказав Пономарьов. У той самий час генпрокурор Юрій Луценко заявив, що, судячи з матеріалів справи, на журналістах були посвідчення (бейджі - ред.) і Пономарьов знав, що вони журналісти.

Нагадаємо, 7 лютого 2018 року Пономарьов під час сварки з журналістами "Цензор.нет" і "Каменярі-інфо" в кулуарах Верховної Ради відібрав у них телефони. Інцидент стався, коли Пономарьов спілкувався з депутатом Сергієм Соболєвим (той з трибуни звинуватив його в причетності до шкідництва в армії). Журналісти були поруч і намагалися знімати сварку на телефон. Після розмови з Соболєвим Пономарьов почав лаятися з журналістами і звинувачувати їх у тому, що вони нібито підглядають за приватною бесідою. Якоїсь миті він вихопив мобільний телефон з рук парламентського кореспондента "Цензора", на камеру якого той вів запис, і поклав собі в кишеню.

Потім депутат вихопив телефон в іншого журналіста. Забрав одяг у гардеробі і попрямував до виходу. "Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати. Я не знаю, де ваш телефон", - заявив журналістам Пономарьов, намагаючись вихопити і третій мобільний телефон з рук журналіста. У підсумку після суперечок із журналістами Пономарьов вийняв з кишені обидва телефони і повернув їх. Інцидент кваліфікували за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 18 травня Генеральна прокуратура внесла у Верховну Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Олександра Пономарьова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram