ГоловнаПолітика

Комітет ВР з питань оборони оприлюднив текст законопроекту про нацбезпеку

Рада прийняла законопроект у першому читанні 5 квітня.

Комітет ВР з питань оборони оприлюднив текст законопроекту про нацбезпеку
Фото: пресс-служба президента

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони на засіданні 6 червня розглянув проект закону "Про національну безпеку України".

"За дорученням голови Комітету розміщуємо для публічного ознайомлення текст проекту закону про національну безпеку України, який був представлений головою робочої групи Вінником І. Ю. на засіданні Комітету 6 червня 2018 року", - йдеться в повідомленні на сайті комітету. Пізніше документ розмістили для публічного ознайомлення.

Нагадаємо, президентський проект закону (№8068) про національну безпеку Верховна Рада України затвердила в першому читанні 5 квітня.

У законопроекті дається визначення таких термінів, як "військовий конфлікт", "збройний конфлікт", "національна безпека", "загрози національній безпеці", "національні інтереси", "сили безпеки", "сили оборони" та ін. Також у ньому закріплено правові основи і принципи державної політики у сфері нацбезпеки і оборони, фундаментальні національні інтереси України, серед яких забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності, інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, членство в ЄС і в НАТО.

Законопроект визначає склад сектору безпеки і оборони та правовий статус основних органів, що входять у нього, а також управління та координацію у сфері національної безпеки.

Також регулює планування у сфері нацбезпеки і оборони, визначає основні документи довгострокового планування: Стратегія національної безпеки України, Стратегія воєнної безпеки України, Стратегія громадської безпеки та цивільного захисту України, Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України, Стратегія кібербезпеки України, Національна розвідувальна програма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram