ГоловнаПолітика

Україна ще раз передала Росії список 23 ув'язнених росіян для обміну

Раніше в Кремлі заявили, що пропозиції не отримували.

Україна ще раз передала Росії список 23 ув'язнених росіян для обміну
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що направила представникам РФ в підгрупах Тристоронньої контактної групи лист з прізвищами 23 росіян і проханням надати Києву відповідь про можливість їх обміну на українських політв'язнів.

"Сьогодні ще раз офіційно направила представникам РФ в мінських групах листа з прізвищами, з проханням надати Україні офіційну відповідь про можливість передачі 23 росіян в обмін на українців-політв'язнів Кремля", - написала вона в фейсбуці в середу.

Також вона звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням офіційно продублювати її листа МЗС РФ.

"Цікаво, як вони ще й ці листи будуть футболити і коли відповідять? Ми своїх не кидаємо. Росія своїх футболить. В цьому і різниця, в цьому і проблема", - зазначила Геращенко.

За її словами, в Мінську представник РФ в ТКГ Борис Гризлов і росіяни в гуманітарній групі заявили, що доля цих 23 чоловік - це не тема мінських переговорів, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що це "предмет роботи спеціальної групи", а заступник міністра закордонних справ говорив, що Україна ніяких пропозицій не направляла.

Нагадаємо, вперше Україна запропонувала 23 росіян для обміну ще на початку квітня і кілька разів повторювала цю пропозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram