ГоловнаПолітика

Бюджетний комітет рекомендував звільнити Данилюка

Рада може звільнити міністра вже завтра.

Бюджетний комітет рекомендував звільнити Данилюка
Александр Данилюк
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на засіданні в середу рекомендував парламенту підтримати проект постанови №8433 про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Про це Українським Новинам повідомив заступник голови комітету Сергій Мельник (фракція "Блок Петра Порошенка").

Він допустив, що Рада може розглянути питання звільнення Данилюка 7 червня.

Раніше нардеп від БПП, представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко заявив, що в парламенті є голоси для звільнення Данилюка.

Нагадаємо, в середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав подання у Верховну Раду на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. "Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мою думку, не сумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів", - зазначив Гройсман.

23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався домогтися призначення своєї радниці Яни Бугримової на посаду заступниці міністра. Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні на Кабміні повідомили, що після короткої сварки із Гройсманом міністрові було відмовлено в його проханні. Протягом обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його відставку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи і хоче це обставити так, щоб виглядати жертвою.

Незабаром після цього стало відомо, що Данилюк написав листа послам країн "Великої сімки" із викладом власної версії конфлікту з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

За його словами, президент Петро Порошенко намагався домогтися призначення заступником міністра фінансів людини, яку лобіювали Ігор Кононенко і Ніна Южаніна, - спочатку це був Ігор Уманський, пізніше Світлана Воробей. Через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, уже два роки він працює без заступника.

Данилюк також зазначив, що чинна влада заважала реформувати Державну фіскальну службу.

У середу Данилюк заявив, що причина подання на його звільнення - небажання Мінфіну виділяти гроші на проекти депутатів-мажоритарників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram