ГоловнаПолітика

Комітет Ради відмовився розглядати подання на нардепа Дунаєва

Депутат не отримав від спікера матеріалів і не надав комітету пояснень.

Комітет Ради відмовився розглядати подання на нардепа Дунаєва
Сергей Дунаев
Фото: Оппозиционный блок

Регламентний комітет Верховної Ради повернув спікеру Андрієві Парубію подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва (Опозиційний блок).

Про це повідомляють на сайті комітету.

Стверджують, що спікер Верховної Ради не надав Дунаєву копії подання, а також доданих до неї матеріалів, у зв'язку із чим комітет не отримав передбачених процедурою пояснень від нардепа.

Нагадаємо, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дунаєва було направлено Генпрокуратурою у Верховну Раду 15 травня. Нардепа підозрюють у поданні свідомо недостовірних відомостей у декларації про доходи.

Як встановили слідчі, Дунаєв у своїй декларації за 2015 рік вказав недостовірні дані. Йдеться про низку компаній, кінцевим власником яких є народний депутат і які він не вказав у декларації. Слідство вважає, що так Дунаєв приховав понад 150 млн гривень, які є часткою в статутному капіталі цих компаній.

Сергій Дунаєв - член депутатської фракції "Опозиційний блок", входить до комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Обирався депутатом Лисичанської міськради від Партії регіонів. З 2009 по 2012 рік обіймав посаду мера Лисичанська.

У 2014 році Дунаєв разом з Олександром Єфремовим брав участь у сепаратистському мітингу в Луганську, після якого облрада прийняла незаконне рішення про проведення так званого референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram