ГоловнаПолітика

Суд ЄС скасував рішення про замороження активів Арбузова

Суд також зобов'язав компенсувати екс-голові НБУ судові витрати в цій справі.

Суд ЄС скасував рішення про замороження активів Арбузова
Фото: bank.gov.ua

Європейський суд юстиції загальної юрисдикції скасував рішення Ради ЄС про замороження активів колишнього в.о. прем'єра України і колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова за період з 5 березня 2017 року по 5 березня 2018 року.

Про це йдеться в рішенні суду, передає "112 Україна".

"Рішення Ради (CFSP) 2017/381 від 3 березня 2017 року, що вносить зміни в рішення 2014/119 / CFSP щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій і органів у зв'язку з ситуацією в Україні, анулюється в тій частині, що стосується збереження імені Сергія Арбузова у списку осіб, організацій і органів, до яких застосовують ці обмежувальні заходи", - наголошено в документі.

Суд також зобов'язав Раду ЄС компенсувати Арбузову судові витрати в цій справі.

Показово, вказане судове рішення не скасовує чинного на цей момент рішення Ради ЄС про замороження активів Арбузова й інших колишніх українських чиновників на період з березня 2018 року по березень 2019 року. Його слід оскаржувати в рамках окремого позову.

Нагадаємо, Арбузова оголосили в розшук у зв'язку з відкритим ГПУ щодо нього кримінальним провадженням. Екс-чиновника підозрюють у порушенні ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") КК України.

18 травня стало відомо, що Інтерпол зняв Арбузова з міжнародного розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram