ГоловнаПолітика

У суді про замах на Осмаєва і Окуєву зачитали обвинувальний акт

Замах було скоєно 1 червня 2017 року.

У суді про замах на Осмаєва і Окуєву зачитали обвинувальний акт
Аміна Окуєва та Адам Осмаєв
Фото: Facebook/Asher Joseph Cherkaskyi

Представник прокуратури Дмитро Величко у Подільському районному суді Києва зачитав обвинувальний акт у справі про замах на вбивство командира добровольчого батальйону їм. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно 58-річного громадянина Російської Федерації. Зловмиснику інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

"Під час досудового слідства обвинувачений неодноразово змінював свою позицію. На першочергових етапах було безліч заяв і клопотань про його прізвище, мету зустрічі та інші обставини. Всі ці етапи були перевірені, зокрема на підставі свідчень як свідків, так і потерпілих", - зазначив після засідання прокурор Величко.

Він також назвав мотивом замаху проукраїнську позицію Осмаєва і Окуєвої.

"Активна позиція потерпілих, висловлювання, безліч інтерв'ю про обставини на території Донецької і Луганської областей щодо Російської Федерації", - вказав представник обвинувачення.

Підсудний Артур Денісултанов перед початком судового засідання заявив, що "поважав і цінував" потерпілих, та назвав "маячнею" плани вбити Осмаєва і Окуєву.

Як повідомлялося, Подільський районний суд Києва 31 травня провів підготовче засідання у справі про замах на колишнього командира батальйону їм. Дудаєва Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву. На першому засіданні було ухвалено рішення призначити справу до розгляду по суті судом присяжних.

Нагадаємо, замах на вбивство Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої було скоєно 1 червня 2017 року в Києві. Під час злочину кілера було поранено пострілами у відповідь і затримано. У нього знайшли паспорт на ім'я Олександра Дакара. 30 жовтня 2017 року під час ще одного замаху Окуєву було вбито, а її чоловіка Осмаєва поранено в ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram