ГоловнаПолітика

11 депутатів пропустили всі засідання Ради в травні

Всього відбулося дванадцять засідань.

11 депутатів пропустили всі засідання Ради в травні
Фото: Анна Стешенко

11 депутатів жодного разу не були зареєстровані на засіданнях Верховної Ради в травні, інформує Комітет виборців України.

Згідно з повідомленням, в залі парламенту не реєструвалися Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Євген Мураєв, Сергій Мельничук (всі позафракційні), Денис Дзензерський ("Народний фронт"), Петро Сабашук ("Блок Петра Порошенка"). Крім того, в залі не були присутні депутати, які, за даними української влади, покинули країну, - Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), Олександр Онищенко та Сергій Клюєв (позафракційні).

Також не відвідували засіданні Ради В'ячеслав Костянтинівський, який написав заяву про складання депутатських повноважень, і Надія Савченко, яка перебуває під арештом за підозрою в підготовці терактів.

За даними Комітету виборців України, усі пленарні засідання Ради в травні відвідали 162 народних депутати. Всього відбулося дванадцять засідань.

Серед фракцій і груп Ради найнижчі показники відвідування у "Волі Народу" та "Відродження". За даними письмової реєстрації, в середньому на засіданнях була відсутня з невідомих причин третина депутатів цих груп: 36% депутатів "Волі Народу" та 34% - "Відродження". Також низькі показники у "Опозиційного блоку". З невідомих причин засідання пропустили 28% депутатів фракції. Також з невідомих причин в середньому були відсутні 17% депутатів БПП, по 16% депутатів "Батьківщини" і "Народного Фронту", 13% - Радикальної партії Олега Ляшка.

Найбільше депутатів пропустили роботу в п'ятницю, 25 травня.У цей день були відсутні без поважних причин 127 парламентаріїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram