ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала парламенту розглянути питання про звільнення Супрун

Політик розкритикувала ситуацію з ліками.

Тимошенко запропонувала парламенту розглянути питання про звільнення Супрун
Фото: tymoshenko.ua

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає розглянути в парламенті питання про звільнення із займаної посади в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун через "плачевну і неприпустиму ситуацію в галузі охорони здоров'я". Таку заяву розміщено на офіційному сайті політика.

«Вимагаю порушити у Верховній Раді України питання про звільнення в.о. міністра охорони здоров'я пані Супрун із посади, обговорити, викликати міністра охорони здоров'я і поставити на голосування її звільнення», - сказала Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій і голів парламентських комітетів.

Парламентарій обурилася тим, що відбувається в галузі охорони здоров'я, і вважає, що парламент зобов'язаний належно відреагувати на таку ситуацію.

«Зараз вже існує другий звіт Рахункової палати, згідно з яким не тільки не постачають ліки в Україні за програмою закупівлі ліків, а постачають ті ліки, які не контролюються державою зовсім, а також експериментальні ліки, і на українцях роблять експерименти», - обурено зауважила вона.

Парламентарій також різко засудила висловлювання заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, в якому він сказав, що не вважає за необхідне проводити лікування людей, хворих на онкологічні захворювання.

«Це квінтесенція того, що робить міністерство охорони здоров'я», - обурилася політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram