ГоловнаПолітика

Гройсман пригрозив відставкою, якщо Рада не ухвалить закон про Антикорупційний суд (оновлено)

"Якщо цей суд не буде створено, я складу із себе повноваження".

Гройсман пригрозив відставкою, якщо Рада не ухвалить закон про Антикорупційний суд (оновлено)
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставкою, якщо Верховна Рада не ухвалить закон про Антикорупційний суд.

Таку заяву він зробив на спільному брифінгу зі спікером Андрієм Парубієм у понеділок.

"Без прийняття цього важливого рішення буде підірвано довіру як всередині суспільства до влади, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджений", - сказав Гройсман.

"Сьогодні величезний виклик для всіх, хто причетний до прийняття цього рішення. Я як прем'єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо цей суд не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України і подам у відставку", - додав він.

Оновлення. Представник Кабінету Міністрів у парламенті Вадим Денисенко (фракція "Блок Петра Порошенка") уточнив ультиматум прем'єра. За його словами Гройсман подасть у відставку, якщо закон про антикорупційний суд не буде ухвалено у четвер, 7 червня.

"Хочу розвіяти всі інсинуації. Прем'єр-міністр Володимир Борисович Гройсман сказав, що він подасть у відставку в разі, якщо не буде проголосовано цей законопроект, який зараз ми розглядаємо у Верховній Раді. Тому якщо в четвер не будуть набрані голоси, прем'єр подає заяву про відставку", - сказав Денисенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Нагадаємо, зараз справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, розглядає Солом'янський райсуд Києва (будівля НАБУ розташована в цьому районі столиці). Бюро неодноразово висловлювало незадоволення рішеннями цього суду і вимагало створити Вищий антикорупційний суд. За задумом, цьому суду будуть підслідні всі справи НАБУ і САП, а оскаржити його рішення можна буде лише у Верховному Суді.

Законопроект є критично важливою вимогою для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

1 березня Рада прийняла законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. З кінця травня Верховна Рада перебуває в процесі розгляду поправок до законопроекту для прийняття його в другому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram