ГоловнаПолітика

САП завершила досудове розслідування у справі Труханова і "Краяну"

Матеріали розслідування відкрито для підозрюваних і їхніх адвокатів.

САП завершила досудове розслідування у справі Труханова і "Краяну"
Фото: Сергей Нужненко

Антикорупційні органи завершили розслідування стосовно мера Одеси Геннадія Труханова і чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"За дорученням прокурора детективи Національного антикорупційного бюро України 31.05.2018 вісьмом підозрюваним і їхнім захисникам відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення", - йдеться в повідомленні САП.

Прокурори прийшли до висновку, що зібраних доказів достатньо для обвинувального акта стосовно Труханова, одеських чиновників й інших осіб, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету в особливо великих розмірах під час придбання за завищеною ціною приміщень колишнього заводу "Краян".

За даними слідства, вартість будівлі, вказана у звіті про оцінку, замовлену керівником ТОВ "Девелопмент Еліт" як продавцем, і методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним з департаментів Одеської міської ради, у зв'язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн гривень завізували "із зауваженнями", викладеними окремим документом.

Зазначена будівля менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про її купівлю за 185 млн гривень була придбана іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена у статутний капітал ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді і на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам неправдиву інформацію: мова нібито йшла тільки про згоду на придбання, а не про конкретну ціну.

Окрім того, необхідність придбання була обґрунтована нібито реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У результаті приміщення купили за 185 млн гривень - за завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти були арештовані за клопотанням антикорупційних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram