ГоловнаПолітика

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив про співпрацю з контррозвідкою (оновлено)

Герман назвав замовника "вбивства" журналіста.

Борис Герман, якого в СБУ вважають організатором планованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, заявляє, що він співпрацює з контррозвідкою, повідомляє Радіо Свобода.

"Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою з виявлення на території України дій Росії для зміни української влади. Контррозвідка дала мені можливість і повноваження вивчати зв'язки, тобто вивчати потоки грошей, які приходять в Україну, через кого і кому ...", - заявив він під час засідання суду, який обирає йому запобіжний захід.

За словами Германа, він співпрацює з контррозвідкою близько півроку.

"Цимбалюк був обраний для цієї місії контррозвідкою ... Коли його обирали на цю роль, всі знали, що він піде в СБУ ... що буде інсценування, це все було відомо. Для того, щоб прийняти інформацію з російського джерела, нам потрібно було зробити якусь імітацію роботи, щоб була довіра. Після цього вони надали нам список з тридцяти чоловік, який передали контррозвідці", - заявив Герман, додавши, що це не було озвучено раніше, тому що є велика кількість "кротів в цих підрозділах".

Підтверджень цієї інформації з інших джерел немає.

Оновлення. Під час засідання Герман назвав замовника "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка. За словами Германа, це громадянин України, який зараз живе в Москві і займається в фонді Путіна організацією заворушень в Україні. Герман уточнив, що цю інформацію він передав українській контррозвідці, повідомляє УП.

"Його ім'я В'ячеслав Півоваркін. Він відповідає в фонді Путіна, в приватному фонді, за організацію терористичних актів і державного військового перевороту на наступних виборах президента, конкретно відповідає за всю Україну. Ось і все", - сказав Герман.

Тоді ж прокурор заявив, що інформація про співпрацю Германа з контррозвідкою не відповідає дійсності.

Засідання Шевченківського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу Борису Герману почалося в четвер увечері з затриманням о другій годині і проходить у відкритому режимі за участю представників ЗМІ.

Прокуратура клопоче про взяття затриманого під варту. Борис Герман підозрюється за ч.1 ст. 14, ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 258 КК (організація приготування до теракту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що могло б спричинити загибель людини).

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Борис Герман є директором українсько-німецького підприємства з виготовлення зброї "Шмайсер" (ТОВ "УНРП "Шмайсер").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram