ГоловнаПолітика

Порошенко про інсценування вбивства Бабченка: Засуджувати треба не нас, а Росію

"Коли ми впіймали їх на гарячому, кажуть, що ми не так діємо".

Порошенко про інсценування вбивства Бабченка: Засуджувати треба не нас, а Росію
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прокоментував реакцію світової громадськості на інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві.

За його словами, українці "роблять усе можливе, щоб триматися разом і захистити себе" від російської агресії.

"Агресор не припиняє спроб дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини. Усі ви бачили вчора по телебаченню внаслідок блискучої спецоперації, яка була проведена героями із СБУ. Весь світ побачив справжнє обличчя нашого ворога. Засилають цілі вантажівки зброї, гроші для вбивства українців: журналістів, державних діячів . Коли ми впіймали їх на гарячому, кажуть, що ми не так діємо", - сказав Порошенко на "Останньому дзвонику" в одній зі шкіл Івано-Франківської області.

"Вам не українців треба засуджувати, а Росію. Українці роблять усе можливе, щоб триматися разом і захистити себе. Запевняю вас, так буде і далі", - додав президент.

Нагадаємо, інформація про те, що Аркадій Бабченко був застрелений у своєму будинку в Києві, з'явилася ввечері 29 травня.

30 травня понад 20 високопосадовців і послів різних країн висловили співчуття у зв'язку зі злочином, в тому числі спікер Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Майя Косьянчич, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, президент ПАРЄ Мікеле Ніколетті, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон , представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (з питань свободи ЗМІ) Арлем Дезір, а також посольство США.

31 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації. За його словами, вбивство замовили російські спецслужби, а українські запобігли йому й інсценували в рамках спецоперації для затримання виконавців.

Після цього низка міжнародних організацій обурилися інсценуванням убивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram