ГоловнаПолітика

ГПУ виклала докази загибелі підлітка в Залізному від рук окупантів

Снаряд прилетів з території біля шахти "Гагаріна".

Слідчі зібрали докази, що вказують на вчинення теракту в Залізному членами терористичної організації "ДНР".

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ч.3 ст.258 КК України (терористичний акт).

"Установлено, що 28 травня о 11:40 членами терористичної організації «ДНР» з міста Горлівка Донецької області здійснено обстріл населеного пункту Залізне (Торецького району). В результаті розриву одного снаряда загинула неповнолітня Дарина Казимирова. Слідством отримано переконливі докази, що вказують на вчинення терористичного акту членами терористичної організації "ДНР", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що місце події становить приватне домоволодіння, яке розташоване на околиці міста Залізне в сторону лінії розмежування з тимчасово окупованою територією на відстані близько 1 км від найближчих позицій Збройних Сил України та початку так званої "сірої зони" і на відстані близько 3,29 км від передових позицій ЗСУ в районі териконів. Найближчі позиції членів терористичної організації "ДНР" розташовані на териконах на відстані 3,6 км від місця події і териконі шахти "Гагаріна" на відстані 3,4 км від місця події.

Згідно з протоколом огляду місця події, проведеного з фахівцем у військовій сфері, воронка діаметром 170 см і глибиною 50 см могла утворитися в результаті розриву снаряда калібру 120 мм, який міг бути випущений з відповідних мінометів різних модифікацій, дальність стрільби яких становить 7-9 км. Мінімальна дальність стрільби становить 460 м.

Допитані під час досудового розслідування сусіди і рідні загиблої засвідчили, що звуку пострілу не чули, що свідчить про те, що постріл здійснено зі значної відстані. Крім того, згідно з протоколом огляду місця події, воронка від вибуху має еліпсоїдну форму і витягнута в напрямку польоту снаряда. За допомогою компаса встановлено, що еліпс воронки спрямований на північно-західний напрямок, що свідчить про те, що постріл здійснено з території, прилеглої до шахти "Гагаріна", яка підконтрольна терористичній організації "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram