ГоловнаПолітика

Омбудсмен Денисова попросила Росію про візит до Сенцова

Звернення стало відповіддю на прохання радника Путіна про поїздку до Вишинського.

Омбудсмен Денисова попросила Росію про візит до Сенцова
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до радника Президента Росії з проханням посприяти її візиту до ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

"Звернення про можливість відвідування українського політв'язня Олега Сенцова уповноважений направила у відповідь на лист радника президента Росії, голови ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова. Михайло Федотов звернувся до уповноваженого Людмили Денисової з проханням про свій візит до затриманого в Україні за звинуваченням у державній зраді головного редактора агентства "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського", - повідомляється на сайті омбудсмена.

Денисова готова поїхати в колонію в російське місто Лабитнангі, де міститься Сенцов.

Також Денисова повідомила, що направила звернення в компетентні органи державної влади України щодо можливого візиту до Вишинського.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

Напередодні Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію.

Вишинського затримали поруч зі своїм будинком 15 травня, а в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Вишинському пред'явлено підозру в зраді. За заявою прес-служби СБУ, у будинку Вишинського знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 Вишинський поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "взяв безпосередню участь в пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»". Росія підтвердила надання російського громадянства Вишинському.

Херсонський міський суд заарештував Вишинського до 13 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram