ГоловнаПолітика

Вашингтон знав про причетність 53 бригади ЗС РФ до катастрофи МН17 через кілька днів після випадку, - Observer

"Адміністрація Обами обрала бездіяльність, коли Кремль поширював неправдиві повідомлення".

Вашингтон знав про причетність 53 бригади ЗС РФ до катастрофи МН17 через кілька днів після випадку, - Observer
Фото: ЕРА

Адміністрація попереднього президента США Барака Обами знала про причетність 53 бригади Збройних сил Росії до катастрофи МН17 на Донбасі. Про це пише американський аналітик Джон Шинлер у матеріалі для Observer.

Зокрема, аналітик зазначає, що інформація про роль Головного розвідувального управління Генштабу РФ була відома майже відразу після того, як Україна оприлюднила перехоплені дані радіорозвідки (SIGINT).

Крім того, німецькі журналісти-розслідувачі через кілька місяців після катастрофи МН17 вказали на причетність 53 бригади.

Також з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляють, що Вашингтон мав дані SIGINT, які свідчили про роль російських військових у знищенні літака. А адміністрація Барака Обами вже через пару днів після катастрофи була проінформована про всі її деталі, проте обрала бездіяльність, коли Кремль поширював неправдиві повідомлення.

Нагадаємо, раніше НАТО і ЄС закликали РФ визнати свою роль у катастрофі MH17 і співпрацювати зі слідством.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), збили в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

Міжнародна слідча група, яка встановлювала обставини аварії літака Malaysia Airlines, прийшла до висновку, що лайнер збили ракетою з комплекс "Бук", що належав російській 53 зенітній ракетній бригаді ППО, базованій у Курську. Комплекс доправили на Донбас, причому всі машини супроводу також належали російським Збройним силам.

У МЗС Росії висновки слідства назвали "зразком голослівних звинувачень", а президент Володимир Путін заявив, що Росія визнає результати розслідування, тільки якщо сама братиме в ньому участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram