ГоловнаПолітика

Кількість патрульних у Києві з 2015 року скоротилася на чверть

"Є некомплект, і це позначається на патрулюванні".

Кількість патрульних у Києві з 2015 року скоротилася на чверть
Фото: mvs.gov.ua

Чисельність патрульної поліції Києва з моменту запуску 2015 року скоротилася приблизно на чверть.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

"Сталося природне зменшення кадрового ресурсу. Коли 2015 року запускали патрульну поліцію, вона була повністю укомплектована. Але на той момент це був єдиний такий підрозділ в Україні. Зараз їх - 30. І якщо раніше з усього Києва їхали молоді люди, щоб працювати в патрульній поліції, то зараз багато хто з них роз'їхалися по Україні, дехто, почавши рядовим патрульним, тепер очолює підрозділ у себе в регіоні", - заявив Крищенко.

"Природно, виник відтік кадрів, є некомплект, і це позначається на патрулюванні. Ми перекриваємо ці речі: запускаємо і райвідділівські патрулі, вирішуємо питання з автотранспортом. Але в нас стало менше патрулів - і ось вони, можливо, менш помітні. Вони патрулюють у пішому режимі Хрещатик, паркову зону. Різко менше патрулів у нас не стало", - сказав поліцейський начальник.

За словами Крищенка, загалом чисельність співробітників у патрульній поліції Києва скоротилася приблизно на чверть - нині в столиці приблизно 150 патрулів.

"Іде добір людей у патрульну поліцію - думаю, вони вам самі про це розкажуть. Це паралельна структура - хоча в оперативному плані ми, звичайно, регулюємо й координуємо свої дії", - зазначив глава київської поліції.

Нагадаємо, 4 липня 2015 року в Києві почала працювати патрульна поліція.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram