ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про інтелектуальну власність УЄФА

Рада прийняла закон 22 травня.

Порошенко підписав закон про інтелектуальну власність УЄФА
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення в Україні фінальних матчів Ліги Чемпіонів УЄФА і Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018", прийнятий Верховною Радою 22 травня 2018 року.

Як повідомляє прес-служба президента, метою цього закону є визначення системи основних заходів, спрямованих на створення умов для забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності Об'єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) під час проведення в Україні фінальних матчів Ліги Чемпіонів УЄФА і Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018, а також на "запобігання паразитичного маркетингу під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року".

"Підписаний Закон дозволить на державному рівні вдосконалити процес організації та проведення в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА і фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 шляхом врегулювання відносин з придбання прав інтелектуальної власності УЄФА, які безпосередньо пов'язані з проведенням цього чемпіонату, здійсненням захисту та охороною цих прав", - йдеться в повідомленні.

Закон набуває чинності з дня його опублікування і втрачає чинність з дня завершення надзвичайного періоду (1 червня 2018 року).

Відзначається, що тимчасове обмеження не торкнеться пункту, яким вводиться адміністративна відповідальність за продаж уповноваженою особою квитків на фінальні матчі Ліги Чемпіонів УЄФА або Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018, який втрачає чинність 31 грудня 2018 року. Нагадаємо, фінал Ліги Чемпіонів-2018 відбудеться в Києві 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram