ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила Пімаховій про підозру в отриманні хабара

Екс-заступниці голови ДМС загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

ГПУ повідомила Пімаховій про підозру в отриманні хабара
Фото: ssu.gov.ua

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишній заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій в одержанні неправомірної вигоди за сприяння росіянину в оформленні документів для отримання громадянства України.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"Зараз уже колишньому заступнику голови Державної міграційної служби України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає особливо відповідальне становище)", - йдеться в повідомленні.

Тож Пімаховій загрожує від 8 до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в березні Пімахова звільнилася з Міграційної служби.

У листопаді минулого року співробітники СБУ затримали агента НАБУ під прикриттям, який "вів" Пімахову. Після цього НАБУ заявило про зрив спецоперації і оприлюднило відео переговорів агента з Пімаховою, зняте прихованою камерою.

Агент НАБУ Сергій Тітенков вступив у близькі стосунки з Пімаховою і спробував домовитися про легалізацію в Україні іноземців за хабарі. Та погодилася, але пізніше подала заяву в правоохоронні органи про провокування хабара.

У січні НАБУ провело обшуки у квартирі Пімахової, але повідомлення про підозру їй не вручили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram