ГоловнаПолітика

СБУ вислала з України двох російських дигерів

Двоє громадян Росії співпрацювали зі слідством.

СБУ вислала з України двох російських дигерів
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили громадян РФ під час спроби збору інформації про системи підземних комунікацій об'єктів критичної інфраструктури України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Правоохоронці встановили, що в січні цього року двоє російських громадян - учасників руху так званих "дигерів" були завербовані представниками ФСБ РФ. За завданням "куратора" агенти мали збирати інформацію про підземні об'єкти, розташовані, перш за все, у великих промислових містах і столицях країн Європейського Союзу, а також в Україні.

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники спецслужби викрили іноземців під час спроби несанкціонованого проникнення на територію однієї зі станцій Київського метрополітену.

Протягом огляду речей затриманих співробітники СБУ виявили альпіністське спорядження, технічні засоби фото- і відеофіксації, а також пристрої механічного злому для подолання систем охорони.

З огляду на те, що затримані не вчинили злочинів і активно співпрацювали з вітчизняними правоохоронцями, українська сторона прийняла рішення про примусове повернення в РФ. Обом чоловікам також заборонять в'їзд на територію України терміном на п'ять років.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України попередила про загрозу масштабної кібератаки з Росії напередодні фіналу Ліги чемпіонів у Києві 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram