ГоловнаПолітика

Оприлюднено новий список санкцій України проти РФ

До нього увійшли 1748 осіб і 756 юридичних осіб.

Оприлюднено новий список санкцій України проти РФ
Фото: 24 канал

На сайті президента України з'явився оновлений список персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), які Україна ввела проти Росії згідно з рішенням РНБО 2 травня 2018 року і указом Президента від 14 травня 2018 року.

У нього входять 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб. Рік тому в санкційних списках було 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Нагадаємо, 2 травня на засіданні РНБО було прийнято рішення узгодити українські санкції проти Росії з рішеннями уряду США і країн Європейського Союзу.

Санкції були введені з ініціативи Кабінету Міністрів, Служби безпеки України, Національного банку на 3 роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в анексованому Росією Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо.

Також введено санкції щодо осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram