ГоловнаПолітика

У ВМС пояснили відмову морпіхів змінити берети на церемонії з Порошенком їх особистою позицією

Серед них більшість вже звільнені в запас.

У ВМС пояснили відмову морпіхів змінити берети на церемонії з Порошенком їх особистою позицією
Фото: twitter.com/poroshenko

Відмова змінити чорні берети на нові кольори "морська хвиля" під час урочистої церемонії за участю Президента Петра Порошенка в Миколаєві була особистою позицією окремих військовослужбовців одного з батальйонів морської піхоти.

Про це повідомив начальник прес-центру ВМС ЗСУ Олег Чалик, повідомляє Укрінформ.

"23 травня у Миколаєві відбулася церемонія зміни форми одягу для морської піхоти за участю Президента України. Є відповідний наказ, обов'язковий для виконання. Одним з елементів є зміна чорного берета на новий - кольору морської хвилі. Дехто з морських піхотинців відмовився змінити берети піхоти. Серед них більшість вже звільнені в запас. Це їх особиста позиція. Але переважна більшість морських піхотинців надягла нові берети", - сказав Чалик.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що бійці Феодосійського окремого батальйону морської піхоти виступили проти зміни кольору беретів. Таким чином вони нібито хотіли звернути увагу на проблеми в армії.

Як повідомлялося, День морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України відтепер відзначатиметься 23 травня. Раніше День морської піхоти відзначався 16 листопада. Також морські піхотинці з сьогоднішнього дня будуть носити берети кольору морської хвилі, а не чорні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram