ГоловнаПолітика

МЗС України вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха

Політв'язні голодують на знак протесту.

МЗС України вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони звільнити політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха, які продовжують голодування. Таку заяву оприлюднила спікерка МЗС Мар'яна Беца у своєму Твіттері.

"Продовжують голодування О. Сенцов і В. Балух - політв'язні РФ. Існує загроза життю. Вимагаємо від РФ їхнього звільнення", - написала Беца.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ й анексованому Криму. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера до 20 років колонії суворого режиму.

Українського фермера Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада звинуватила його в зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В. Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram