ГоловнаПолітика

БПП збирає раду фракції через ситуацію з Антикорупційним судом

Фракція намагається уникнути ганьби.

БПП збирає раду фракції через ситуацію з Антикорупційним судом
Фото: Макс Требухов

Блок Петра Порошенка збирає термінову раду фракції для визначення подальшої тактики щодо закону про Антикорупційний суд.

Про це LB.ua повідомило джерело в керівництві фракції БПП.

"На 12:00 збираємо раду фракції. На жаль, усе погано. Немає консенсусу і розуміння, що будемо робити далі із законом про Антикорупційний суд", - заявив політик.

За його словами, у фракції БПП знають про плани спікера і "Народного Фронту" винести законопроект на розгляд у зал уже завтра в будь-якому випадку. Навіть у разі відсутності домовленостей з МВФ і Венеціанською комісією щодо ключової правки про формування міжнародної ради експертів при АКС і право вето.

"Але ми вважаємо, що це ні до чого не призведе. Тоді в результаті закон узагалі завалять, і ми зганьбимося. Тому будемо все-таки наполягати, щоб переговори з МВФ продовжили. Потрібно для початку дійти якогось консенсусу, і тільки потім виносити узгоджений текст на розгляд парламенту. Ці два варіанти розвитку подій будемо обговорювати на раді фракції", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні голови фракцій Верховної Ради не змогли домовитися з МВФ щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

1 березня Рада прийняла законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час його доопрацювання.

Ухвалення законопроекту є критично важливим для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram