ГоловнаПолітика

Керівництво Ради проведе скайп-конференцію з МВФ з приводу Антикорупційного суду до кінця дня

"До 18:00 МВФ повинен дати відповідь на наші пропозиції", - повідомило джерело в БПП.

Керівництво Ради проведе скайп-конференцію з МВФ з приводу Антикорупційного суду до кінця дня
Фото: premiumtimesng.com

Черговий раунд переговорів представників Міжнародного валютного фонду, Венеціанської комісії та керівництва Верховної Ради з приводу Антикорупційного суду відбудеться сьогодні о 18:00 за Києвом.

Про це LB.ua повідомило джерело в керівництві фракції БПП.

"Учора ввечері був зв'язок по скайпу з МВФ за особистої участі представників Венеціанської комісії і Ради Європи в кабінеті спікера Ради, де обговорювали подальший алгоритм роботи з законопроектом про Антикорупційний суд. З нашого боку було озвучено пропозиції щодо формування міжнародної експертної ради, права вето не 2/3 його складу, як наполягають міжнародні партнери, а 4/5 у загальному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії і ради", - розповіло джерело.

За його словами, МВФ "узяв до уваги наші пропозиції".

"Як відомо, їх не влаштовує пропозиція про 4/5, адже в такому випадку наша ВКК завжди буде перемагати, умовно кажучи. МВФ сьогодні о 18:00 повинен дати відповідь на наші пропозиції. Тобто сьогодні відбудеться ще одна скайп-конференція з МВФ. Оскільки в них там зараз ніч і на ранок, коли в нас буде вечір, вони дадуть свою відповідь. Радше за все, буде знайдено якийсь компроміс. Або ми погодимося на формат 2/3, або ж вони на 4/5. Подивимося, що буде ввечері. Від цього взагалі залежатиме подальший розгляд законопроекту", - пояснило джерело.

Нагадаємо, запланований на сьогодні розгляд законопроекту про Антикорупційний суд відклали через неузгодженість правки про раду міжнародних експертів.

1 березня Рада прийняла законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час його доопрацювання.

Законопроект є критично важливою вимогою для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram