ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича готують касаційну скаргу на заочне розслідування

Апеляційний суд Києва навіть не розглянув скаргу.

Адвокати Януковича готують касаційну скаргу на заочне розслідування
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва відмовився розглядати скаргу захисту на рішення суду про заочне досудове розслідування щодо екс-президента України Віктора Януковича. Захист подаватиме касаційну скаргу на постанову суду. Про це повідомив адвокат екс-президента Олександр Горошинський, пише УНН.

"Незважаючи на те, що вже є позиція Верховного Суду, такі рішення підпадають під оскарження в апеляційному та касаційному порядку, суд прийняв рішення, так би мовити, з огляду на найменший спротив - повернув (апеляційні скарги - ред.), нібито це рішення не підпадає під оскарження", - сказав захисник.

Горошинський зазначив, що захист подаватиме касаційну скаргу, "оскільки, згідно з позицією Верховного Суду, такі рішення повинні бути оскарженні з урахуванням практики і позиції Європейського суду з доступу до правосуддя".

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва ще 14 травня прийняв рішення, яким відмовив захисту в розгляді їхніх апеляцій на рішення про заочне слідство стосовно Віктора Януковича.

7 лютого 2018 року Печерський районний суд Києва дозволив здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування проти екс-президента Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка й екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького. Йдеться про злочини, скоєні проти Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram