ГоловнаПолітика

У ДонОДА відзвітували про виплату компенсації звільненим з полону землякам

Всі 14 осіб, що зареєструвалися в Донецькій області, отримали по 50 тис. гривень з обласного бюджету.

У ДонОДА відзвітували про виплату компенсації звільненим з полону землякам
Фото: Макс Левин

Донецька обласна державна адміністрація повністю виплатила матеріальну допомогу людям, звільнених з полону 27 грудня 2017 року.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Як доповіла мені Олена Токарєва, директор департаменту соціального захисту населення, всі 14 осіб, що зареєструвалися в Донецькій області, вже отримали по 50 000 гривень з обласного бюджету", - написав він у Facebook.

Як повідомлялося, звільнені з полону українці не можуть отримати компенсації через відсутність порядку виділення коштів. Зазначалося, що процедура затягується через те, що на урядовому рівні так і не затвердили чіткий порядок виділення цих коштів.

Кабінет Міністрів вирішив виплатити по 100 тис. гривень одноразової допомоги звільненим 27 грудня 2017 року і 24 січня з полону бойовиків українцям.

Як визначило Міністерство соціальної політики, звільнені з полону бойовиків 74 людини мають рівно 6 місяців на те, щоб подати документи до відповідних відомств і отримати по 100 тисяч гривень. Цей термін закінчується 27 червня.

У МінТОТ заявили, що виплата грошової допомоги для звільнених з полону почнеться тоді, коли прем'єр Володимир Гройсман підпише порядок надання цих виплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram