ГоловнаПолітика

Суд відмовився повертати внесені за Розенблата 7 млн грн застави

Нардеп підозрюється в одержанні неправомірної вигоди.

Суд відмовився повертати внесені за Розенблата 7 млн грн застави
Фото: Сергей Нужненко

Суд відмовив у поверненні застави в розмірі 7 млн гривень, внесеної родичами за народного депутата Борислава Розенблата.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 21 травня з розгляду клопотання захисту заставодавця, близьких родичів Розенблата, про повернення коштів застави після того, як були вислухані аргументи сторін.

У САП нагадали, що народний депутат підозрюється в скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 2 і 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков - фігуранти так званої "бурштинової справи". У діях Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, в діях Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. доларів.

Депутатів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, в інтересах компанії з ОАЕ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram