ГоловнаПолітика

Росія звернулася у Раду Європи у справі Вишинського

Арешт журналіста вважають політично мотивованим.

Росія звернулася у Раду Європи у справі Вишинського
Кирилл Вышинский
Фото: MaiNews

Рада при президенті Росії і з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) у зв'язку із затриманням в Україні головного редактора агентства "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського звернулася до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович. Про це повідомляє ТАСС.

"Рада висловлює виняткову стурбованість ситуацією, пов'язаною з арештом Кирила Вишинського, тиском на його колег. Просимо вас, шановна пані Міятович, узяти під особистий контроль. Необхідно, на наш погляд, поставити перед владою України питання про негайне звільнення Вишинського, об'єктивне розслідування обставин того, що сталося і залучення до відповідальності тих, хто допустив порушення прав журналіста і його колег", - сказано у зверненні.

Також РПЛ просить уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову взяти під особистий контроль і вжити заходів для негайного звільнення Вишинського.

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина". Пізніше стало відомо, що керівнику "РИА Новости-Україна" Кирилу Вишинського було оголошено про підозру у скоєнні злочину. Його затримали відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

17 травня Херсонський міський суд обрав для Вишинського, підозрюваного в державній зраді, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram