ГоловнаПолітика

Верховний Суд визнав незаконним звільнення екс-голови Держфінінспекції Гордієнка

Відзначають, що Гордієнко не заслужив такого покарання як звільнення.

Верховний Суд визнав незаконним звільнення екс-голови Держфінінспекції Гордієнка
Николай Гордиенко
Фото: 112.ua

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав незаконним звільнення Миколи Гордієнка з посади голови Державної фінансової інспекції.

Про це йдеться в постанові суду.

Відзначають, що в травні поточного року Верховний Суд розглянув касаційну скаргу Кабінету Міністрів, подану ще в червні 2016 року на рішення Київського апеляційного адмінсуду. У своїй скарзі уряд відзначив, що Гордієнка було звільнено відповідно до процедури і після проведення службового розслідування за фактом неналежної роботи підрозділів Держфінінспекції.

Верховний Суд, своєю чергою, зазначив, що в матеріалах справи відсутні докази проведення процедури голосування членів Кабміну під час винесення рішення про звільнення Гордієнка в квітні 2015 року. Також Верховний Суд вирішив, що службова перевірка щодо екс-голови Держфінінспекції була призначена безпідставно, а сам Гордієнко не заслужив такого покарання як звільнення за порушення присяги держслужбовця.

Таким чином, Касаційний адміністративний суд Верховного Суду відхилив скаргу уряду і залишив чинним рішення про незаконність звільнення Гордієнка з посади голови Держфінінспекції, а також ухвалив його відновити і виплатити зарплату з 4 квітня 2015 року.

Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, в 2015 році Гордієнко заявив про мільярдні зловживання на держпідприємствах, підлеглих Кабміну, і скерував цю заяву в ГПУ. Генпрокуратура під час розслідування не знайшла доказів корупції в діяльності уряду.

Після цього Гордієнка звільнили за результатами службового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram