ГоловнаПолітика

Кармазіна обрали наказним гетьманом України замість Ющенка

Колишній депутат зажадав зупинити "зубожіння".

Всевелика рада козацтва України в суботу, 19 травня, обрала гетьманом всія України Юрія Кармазіна, колишнього депутата Верховної Ради і лідера Партії захисників вітчизни.

Перші збори цієї ради відбулися в Києві з нагоди 100-річчя української державності.

Кармазін, який є козацьким генералом, змінив на посаді гетьмана третього президента України Віктора Ющенка.

В інтерв'ю телеканалу "Капрі" Кармазін розповів, що українське козацтво перебуває в опозиції до чинної влади, і назвав уряд Володимира Гройсмана "безрозсудним", який володіє "ілюзією знань".

"Чого ми очікуємо? Ухвалення нової Конституції, зупинки зубожіння народу, встановлення миру, інший рівень переговорів, що відбуваються навколо. Ми нікому не бажаємо зла, ми хочемо припинити смертовбивчу війну", - сказав Кармазін. Колишній депутат від імені козацтва також зажадав провести перепис населення перед виборами і допустити представників громадськості до виборчих комісій.

Нагадаємо, в 2016 році Кармазін підтримав так звані "Революційні праві сили". Ця організація виникла наприкінці 2015 року, а в лютому 2016 року її представники захопили готель "Козацький" та намагалися організувати "третій Майдан". У серпні 2017 року лідера РПС Юрія Заболотного (позивний "Кий") засудили до двох років в'язниці умовно за розміщення в YouTube закликів до повалення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram