ГоловнаПолітика

​Світлична дала старт масштабному Велодню в Харкові, що зібрав рекордні 25 тисяч учасників

Наймолодшому учасникові виповнилося три роки.

Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації, дала старт і разом з тисячами харків'ян взяла участь у традиційному велопробігу, повідомляє сайт ХОДА.

Велодень стартував на площі Свободи і пройшов центральними вулицями міста. Велопробіг проводився в Харкові вже втринадцяте. На масовий спортивний захід зібралася цьогоріч рекордна кількість велолюбителів - 25 тисяч, наймолодшому з них виповнилося три роки.

Фото: ХОГА

«Цього дня традиційно збираються всі: представники влади, громада, спортсмени. Робимо все, щоб популяризувати спорт - власним прикладом. Адже спорт - це сила, це характер, це результат. Сьогодні тисячі харків'ян будуть разом проїжджати вулицями міста. Це нас згуртує, робитиме нас дружнішими та сприятиме тому, щоб спорт у Харкові розвивався і ставав дедалі популярнішим», - так звернулася до учасників Велодня керівник області Юлія Світлична. 

Фото: ХОГА
Наймасовішою командою велопробігу стала велокоманда з лого «Команда UA»- відразу кілька велоклубів вийшли на дистанцію в однакових футболках на знак солідарності з головою області, що активно підтримує спорт.

Представники «Команди UA» розповіли, що 2016 року в Харківському обласному училищі фізичної культури було відкрито відділення велоспорту. Тоді ж Юлія Світлична передала вихованцям училища спортінвентар та велосипеди.

«Сподіваємося, що людей на цьому заході з кожним роком ставатиме все більше», - підбила підсумки рекордного Велодня Юлія Світлична.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram