ГоловнаПолітика

Україна вийде з договорів СНД, що не відповідають її національним інтересам, - Порошенко

"Україна, починаючи з Біловезької пущі, розглядала СНД виключно як інструмент цивілізованого розлучення з імперією".

Україна вийде з договорів СНД, що не відповідають її національним інтересам, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: Макс Левин

Київ проведе ревізію всіх міжнародних договорів, укладених у рамках СНД, і вийде з не відповідних національним інтересам України. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час церемонії пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" під Києвом у неділю, 20 травня, інформує АП.

"Зараз ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, укладені в рамках СНД, і вийдемо з тих, в яких буде знайдено навіть найменшу невідповідність нашим українським національним інтересам", - сказав Порошенко

Говорячи про підписаний ним напередодні указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД, він зазначив, що таким чином закрив постійне представництво України в цій організації.

"Україна, починаючи з Біловезької пущі, розглядала СНД виключно як інструмент цивілізованого розлучення з імперією. Цивілізованого з вини Росії не вийшло: Москва прагнула переробити Співдружність в оновлену імперію, де б всі, як в старі радянські часи, звіряли б годинник за Спаською вежею Кремля. Тому Україна не ратифікувала статут СНД і не збиралася ставати повноцінним учасником СНД", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 19 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД.

Пізніше виконком СНД заявив, що не отримував повідомлень про відкликання представників України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram