ГоловнаПолітика

Порошенко: Я твердо вірю в близьке європейське майбутнє України

Голова держави привітав українців з Днем Європи.

Порошенко: Я твердо вірю в близьке європейське майбутнє України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко привітав українців з Днем Європи під час урочистостей у Вінниці. Про це повідомляє сайт Голови держави.

"Я твердо вірю в близьке європейське майбутнє України", - сказав він.

Порошенко зазначив, що за 4 роки в країні відбулися надзвичайні зміни, Україна дуже наблизилася до Європи, особливо за останній рік.

"Цей останній рік також був особливим. Саме за останній рік 1 вересня 2017 набула чинності, ратифікована всіма 28 країнами-членами ЄС, всупереч перешкодам країни-агресора Російської Федерації, Угода про асоціацію з ЄС", - наголосив Голова держави.

Президент також зазначив, що для безвізового режиму з Євросоюзом, який почав діяти 11 червня минулого року, Україна провела понад 144 реформи.

За його словами, темпи зростання українського експорту в Європу в 2017 році становили майже 30%, а за перший квартал цього року ще 22%.

"Ми рішуче повертаємося до Європи, в європейську сім'ю народів. Повертаємося, тому що Україна завжди там була. І сьогодні Угода про асоціацію, безвізовий режим є другим і третім нашим спільним досягненням. Оскільки першим - є побудова сильної, могутньої, ефективної, патріотичної та професійної української армії. І наші європейські партнери з країн НАТО в цьому допомагають нам, і роблять Україну сильнішою", - висловився Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram