ГоловнаПолітика

ФСБ готувала збройні провокації на Закарпатті, - Москаль

Арсенал припасли для збройної провокації у разі загострення ситуації в області.

ФСБ готувала збройні провокації на Закарпатті, - Москаль
Фото: Росана Тужанська

В Ужгороді знайшли схованку з російською зброєю, яку готували для збройних провокацій на Закарпатті. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"У ніч на 18 травня в Ужгороді у мікрорайоні Радванка оперативники обласного управління Служби безпеки України під час здійснення контррозвідувальних заходів виявили схованку з боєприпасами - чотири реактивних протитанкових гранатомети РПГ-22 і 22 ручні протипіхотні гранати РГД-5 із запалами", - йдеться у повідомленні.

І гранатомети, і гранати були виявлені у справному стані та є готовими до застосування, зазначає голова ОДА.

За словами Москаля, виявлений в Ужгороді арсенал готували для збройної провокації у разі загострення ситуації на Закарпатті.

"Вилучені зброя з боєприпасами мають прямий стосунок до 5 розвідуправління ФСБ Росії, що працює в країнах колишнього СРСР. Цей арсенал припасли для збройної провокації у разі загострення ситуації в області, яку ФСБ вже роками готує. Факт вилучення зброї свідчить про те, що, незважаючи на постійні провали своїх спецоперацій на Закарпатті, ФСБ не залишає надію розхитати тут ситуацію, щоб повторити донбаський сценарій у найзахіднішій області України на кордоні з Євросоюзом", - написав голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, в березні Москаль заборонив балаклави на масових акціях у Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram