ГоловнаПолітика

У російських в'язницях незаконно утримують 67 жителів Криму, - Чубаров

Переслідування в окупованому Криму загрожують кожному.

У російських в'язницях незаконно утримують 67 жителів Криму, - Чубаров
Фото: Krsk.kp

У російських в'язницях незаконно утримують 67 жителів Криму. Про це заявив народний депутат Рефат Чубаров на мітингу-реквіємі на пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу, передає "112 Україна".

За словами Чубарова, переслідування за допомогою сфабрикованих кримінальних справ в окупованому Криму загрожують кожному.

"На сьогодні незаконно позбавлено свободи 67 жителів Криму, громадян України. Своїх незаконно засуджених батьків чекають 105 малолітніх дітей", - повідомив він.

Нардеп наголосив, що заборона діяльності Меджлісу, арешти, утиски, постійні обшуки, залякування, фізичний та психологічний тиск, безслідне зникнення людей, - це "сучасне життя кримських татар та етнічних українців у тимчасово окупованому Криму".

Раніше повідомлялося, що пам'ять жертв депортації кримських татар вшанували в окупованому Росією Сімферополі. В акції взяли участь близько 250 осіб.

18 травня в Україні вшановують як День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу. Цього дня 1944 року почалася депортація сталінським режимом близько 200 тисяч кримських татар. Майже половина депортованих загинули в дорозі або на місцях вигнання. В Україні цю депортацію визнано геноцидом.

Після незаконної окупації Криму Росією 18 травня визначено як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram