ГоловнаПолітика

Верховний Суд оголосив безстрокову перерву в розгляді справи про громадянство Саакашвілі

Суд постановив витребувати документи з підписом лідера "Руху нових сил" для експертизи почерку.

Верховний Суд оголосив безстрокову перерву в розгляді справи про громадянство Саакашвілі
Фото: argumentua.com

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду оголосив безстрокову перерву в розгляді справи про законність припинення українського громадянства екс-президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила головуюча суддя Раїса Ханова.

Суд постановив витребувати з Адміністрації президента, Державної міграційної служби та Одеської обласної державної адміністрації документи з підписом Саакашвілі для призначення почеркознавчої експертизи.

До отримання документів у суді оголошено перерву.

"Сьогодні оголошується перерва. Термін поки що визначати ми не будемо", - повідомила суддя Ханова.

Після отримання документів суд призначить експертизу, а також звернеться до Мін'юсту з приводу залучення нідерландських експертів для відбору зразків почерку Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією Грузії, отримання громадянства іншої країни є підставою для втрати громадянства. Тому в жовтні 2015 року Міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства стосовно Саакашвілі.

Однак кар'єра Саакашвілі на посаді губернатора Одеської області не вдалася, в листопаді 2016 року він звільнився і пішов у жорстку опозицію до президента Петра Порошенка. 22 червня 2017 року на брифінгу в Брюсселі президент заявив, що не знає, що Саакашвілі робить в Україні. 26 липня 2017 року президент припинив українське громадянство Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram