ГоловнаПолітика

Дуда виступив за миротворців ООН на всій території конфлікту на Донбасі, включаючи кордон з РФ

Місія не повинна обмежуватися захистом співробітників ОБСЄ.

Дуда виступив за миротворців ООН на всій території конфлікту на Донбасі, включаючи кордон з РФ
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Андрій Дуда на форумі Ради безпеки ООН, присвяченому ролі міжнародного права в підтриманні миру і безпеки, заявив, що Варшава підтримує ідею відправити миротворчі сили на Донбас.

Про це повідомляє Польське радіо.

Президент Польщі зазначив, що незаконна анексія Криму Росією і дії сепаратистів на Донбасі не були б можливими без сильної підтримки ззовні. За словами Дуди, ця ситуація є викликом для безпеки всієї Європи.

"Польща підтримує ідею відправити миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй в Україну. Така місія не повинна обмежуватися захистом співробітників ОБСЄ, а повинна охоплювати всю територію конфлікту, включаючи українсько-російський кордон", - заявив голова Польщі.

Він нагадав також про заморожені конфлікти в Грузії, Молдові та Нагірному Карабаху. У виступі на форумі Ради безпеки ООН Дуда висловився теж про ситуацію в Сирії. За його словами, «безкарність відповідальних за хімічні атаки в цій країні суперечить міжнародному праву» і «підриває мирний процес і нашу загальну безпеку».

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль всю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном. Росія пропонувала тільки "охоронну місію" для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram