ГоловнаПолітика

У МВФ назвали закон про Антикорупційний суд критично важливою вимогою для чергового траншу Україні

Необхідний прогрес з низки питань.

У МВФ назвали закон про Антикорупційний суд критично важливою вимогою для чергового траншу Україні
Фото: hyser.com.ua

Закон про Антикорупційний суд є критично важливою вимогою для завершення четвертого перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Необхідний прогрес з низки питань, щоб ми могли завершити четвертий перегляд (програми EFF - ред.). Це стосується і енергетичного сектора, і фіскальної політики, і прийняття закону, який дозволить заснувати сильний і незалежний Антикорупційний суд. Останнє є критично важливим", - сказав він.

При цьому Джеррі Райс наголосив, що остаточна версія закону про Антикорупційний суд повинна повністю відповідати зобов'язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендацій Венеціанської комісії та Ради Європи.

Представник МВФ також нагадав про необхідність приведення внутрішніх тарифів на газ до ринкового рівня. Поряд з цим важливо забезпечити захист від такого підвищення малозабезпечених і незахищених верств населення, додав він.

"Дата приїзду місії до Києва в рамках четвертого перегляду програми EFF наразі не визначена", - підсумував Райс.

Нагадаємо, в понеділок на погоджувальній раді спікер ВР Андрій Парубій дав завдання профільному комітету підготувати законопроект про антикорупційний суд до розгляду наступного тижня.

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Сергій Березенко заявив, що єдиним не узгодженим із Заходом питанням в законопроекті про створення Вищого антикорупційного суду є повноваження Громадської ради міжнародних експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram