ГоловнаПолітика

Кольченко написав листа Олегу Сенцову

Їх засуджено за однією справою.

Кольченко написав листа Олегу Сенцову
Фото: Антон Наумлюк

Кримський активіст Олександр Кольченко, незаконно засуджений у РФ, написав листа ув'язненому українському режисерові Олегу Сенцову. Їх засуджено за однією справою.

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур, яка перебуває в Челябінську, повідомляє Громадське.

Вона отримала листа від адвоката Олександра, який зустрівся з підзахисним в російській колонії міста Копейська (розташований під Челябінськом).

«Сьогодні дізнався? що ти став на якір (оголосив голодування - ред.). Я дуже стурбований цією обставиною, враховуючи, що коли ми з тобою спілкувалися, ти не підтримував такі заходи, а також відомості про те, що стан твого здоров'я в цьому північному відрядженні погіршився», - пише Кольченко.

Фото: Громадське

Кольченко також повідомив, що, тільки відсидівши в ШІЗО, готується повернутися туди знову, оскільки наближається День Росії. І пише, що взяв з собою «Пригоди бравого солдата Швейка», оскільки, за його словами, «література подібного роду допомагає з належною часткою серйозності ставиться до всього цього фарсу, що оточує нас. Зі своїх тепличних санаторних умов я хочу побажати тобі здоров'я і сил, які нам знадобляться на волі в Україні». 

За словами правозахисниці Тетяни Щур, така практика застосовується в російських в'язницях досить часто:

«Тих, хто сидить за важкими статтями, за якою сидить Кольченко, в Челябінську переводять в ШІЗО в зв'язку з державними святами. Їх тримають близько двох тижнів для профілактики. Це такий порядок, і так чинять з усіма», - пояснила вона.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів. Кольченка засудили до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Афанасьєва в 2016-му році обміняли, Чирній залишиться в колонії в Магадані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram