ГоловнаПолітика

У Херсоні відкрили справу у зв'язку зі спробою відбити в СБУ депутата з Євпаторії

Інцидент розслідують за ст.342 Кримінального кодексу.

У Херсоні відкрили справу у зв'язку зі спробою відбити в СБУ депутата з Євпаторії
Кадр потасовки 5 апреля

Поліція Херсонської області проводить досудове розслідування за фактом бійки, яка сталася 5 квітня 2018 року біля будівлі Херсонського міського суду.

Про це LB.ua стало відомо з відповіді СБУ народному депутатові України Андрію Іллєнку.

Йдеться про бійку, коли кілька людей спробували відбити у Служби безпеки України затриманого депутата Євпаторійської міської ради (підконтрольної окупаційній владі Росії) Сергія Осьмініна.

Провадження кваліфікували за ст.342 Кримінального кодексу - опір співробітникові правоохоронного органу.

Нагадаємо, що СБУ затримала Осьмініна 3 квітня 2018 року в пункті пропуску "Чаплинка" на кордоні з Кримом. Він їхав до родичів. Осьмініну повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. 5 квітня Осьмініна заарештували без права на заставу, судовому засіданню передувала бійка з правоохоронцями за участю дружини Осьмініна, його адвоката, херсонського журналіста Кирила Стремоусова.

Встановлено, що в березні 2014 року він був членом "самооборони Криму" і брав участь у захопленні адміністративних будівель органів влади.

У вересні 2014 року Осьмініна обрали депутатом від партії "Єдина Росія" в так звану Євпаторійську міську раду, створену окупаційною владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram