ГоловнаПолітика

Україна чекає відповіді МВФ на пропозиції щодо антикорупційного суду

Спірним залишається питання повноважень Ради міжнародних експертів.

Україна чекає відповіді МВФ на пропозиції щодо антикорупційного суду
Георгий Вашадзе
Фото: latifundist.com

Влада України підготувала кілька альтернативних формулювань законопроекту про Вищий антикорупційний суд у частині повноважень Ради міжнародних експертів і очікує отримати відповідь від МВФ до наступного тижня.

Про це повідомив журналістам директор Фонду інновацій і розвитку Георгій Вашадзе, який брав участь у розробці документа, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас пропозиції - декілька альтернатив - щодо ролі міжнародних експертів. Ми зробили два або три альтернативні рішення для того, щоб дійти до консенсусу, і чекаємо відповідь на це", - сказав він після наради робочої групи щодо законопроекту про Вищий антикорупційний суд у парламентському комітеті з питань правової політики.

Він відмовився говорити про конкретні формулювання положень законопроекту в частині повноважень Ради міжнародних експертів щодо добору кандидатів у судді.

"Ми чекаємо на відповідь з боку МВФ. Зараз м'яч на стороні МВФ. Також як останні два тижні ми чекали відповіді щодо інших питань", - зазначив консультант.

За його словами, напрацьовані формулювання щодо Ради міжнародних експертів схвалені Адміністрацією президента і узгоджені з учасниками робочої групи у парламентському комітеті з питань правової політики.

Вашадзе додав, що дискусійні моменти щодо положень про юрисдикцію суду, кваліфікаційних вимог до суддів зняті.

Крім того, він зазначив, що домовилися не визначати в законі загальну кількість суддів Вищого антикорупційного суду, але для його запуску необхідно буде не менш ніж 35 суддів.

Нагадаємо, в понеділок на погоджувальній раді спікер ВР Андрій Парубій дав завдання профільному комітету підготувати законопроект про антикорупційний суд до розгляду наступного тижня.

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Сергій Березенко заявив, що єдиним не узгодженим із Заходом питанням у законопроекті про створення Вищого антикорупційного суду є повноваження Громадської ради міжнародних експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram