ГоловнаПолітика

Західні посли закликали Україну захищати права ЛГБТ

17 червня в Києві пройде "Марш рівності".

Західні посли закликали Україну захищати права ЛГБТ
Фото: Макс Требухов

Посли 16 держав, а також глава представництва Європейського Союзу в Україні закликали Україну підтримувати рівність, гідність і верховенство права та забезпечити права ЛГБТ.

"Україна досягла помітного прогресу у визнанні й захисті прав людини, але цю роботу ще не завершено. Ми закликаємо Україну, спираючись на ці успіхи, й надалі підтримувати рівність, гідність і верховенство права для всіх... Міжнародна спільнота, як і раніше, є прихильною до безпеки лесбіянок, геїв, бісексуальних, транссексуальних і інтерсекс - українців і українок, їхніх друзів, рідних і всіх прихильників толерантності та рівності в Україні", - йдеться в спільній заяві з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії і трансфобії послів Австралії, Австрії, Бельгії, Кіпру, Данії, Канади, Європейського Союзу, Фінляндії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США, оприлюдненій у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Дипломати наголосили, що цінності толерантності й поваги до різноманітності є базовими для відкритих, демократичних суспільств.

"Ми ще раз підтверджуємо нашу підтримку реалізації національної стратегії з прав людини і відповідного плану дій, зокрема - подальших кроків у сфері боротьби з дискримінацією для ЛГБТІ-громадян і боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті за ознакою сексуальної орієнтації", - зазначили посли.

Дипломати поінформували, що на 17 червня 2018 у Києві заплановано "Марш рівності".

"Ми спільно закликаємо поліцію та державних службовців по всій Україні підтримувати й захищати права ЛГБТІ-людей і їхніх прихильників на проведення цих заходів. Ми також просимо всіх українців поважати право своїх співгромадян на мирні зібрання", - додали посли.

Міжнародний день боротьби відзначається 17 травня.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram