ГоловнаПолітика

Голосування щодо складу ЦВК знову відклали

Формальною причиною стало те, що на 13 місць подано 14 кандидатур.

Голосування щодо складу ЦВК знову відклали
Фото: Анна Стешенко

Фракції Верховної Ради не змогли домовитися, щоб голосування з приводу нового складу Центральної виборчої комісії пройшло цього тижня.

"Відбулася нарада з головами та представниками фракцій і груп щодо кадрових питань. Під час наради більшість представників підтримали позицію, щоб з кадрових питань, у тому числі ЦВК, продовжити політичні консультації в зв'язку з тим, що алгоритм, як визначити 13 з 14 [13 вакантних місць і 14 поданих кандидатур], не було знайдено", - повідомив спікер парламенту Андрій Парубій на засіданні в середу після наради.

За його словами, фракція "Блок Петра Порошенка" виступає за те, щоб кадрові питання, зокрема ЦВК, були винесені на розгляд, але всі інші фракції виступають за те, щоб продовжити політичні консультації.

Нагадаємо, в понеділок Парубій анонсував голосування за звільнення діючої ЦВК і призначення нового складу в найближчий четвер.

Заступник голови фракції БПП Олександр Третьяков заявив, що новий склад ЦВК навряд буде призначено найближчим часом. За його словами, депутати бояться, що президент після зміни ЦВК може розпустити парламент.

Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого, однак до квітня кандидати проходили спецперевірку.

У нинішньому складі ЦВК залишилося тільки двоє членів із 15, чий термін повноважень не минув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram