ГоловнаПолітика

Порошенко звернувся до світової спільноти у зв'язку з голодуванням Сенцова

Голова держави закликає тиснути на Росію до звільнення всіх політв'язнів.

Порошенко звернувся до світової спільноти у зв'язку з голодуванням Сенцова
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко закликає міжнародну спільноту тиснути на Росію для звільнення всіх незаконно ув'язнених українців. Президент зробив заяву у зв'язку з тим, що засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Про це голова держави написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я закликаю міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль, щоб українські політв'язні якнайшвидше повернулися додому, до своїх родин. Ми продовжуємо боротися і докладаємо всіх зусиль для звільнення всіх незаконно ув'язнених українців, яких тримають на території окупованого Криму, Донбасу і на території РФ", - написав він.

До свого посту Президент прикріпив лист Сенцова, в якому він пише, що єдиною умовою припинення його голодування є звільнення всіх українських політичних в'язнів, які перебувають на території Росії.

Нагадаємо, Сенцов оголосив безстрокове голодування з 14 травня.

У 2015 році Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив в Криму спільноту, яка влаштувала два напади і готувала ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram