ГоловнаПолітика

Мер Добропілля підозрюється в підробці офіційних документів заради відвідування Криму

Андрій Аксьонов кілька тижнів не з'являвся на роботі.

Мер Добропілля підозрюється в підробці офіційних документів заради відвідування Криму
Фото: Код міста

Мер Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов підозрюється в підробці офіційних документів заради незаконного відвідування Автономної Республіки Крим.

Прес-служба обласної прокуратури повідомляє, що Аксьонову повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів), чч. 2,3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. А також вручено клопотання про обрання запобіжного заходу і клопотання про відсторонення від посади.

"Встановлено, що 47-річний чиновник, використовуючи своє службове становище, підписував табелі обліку робочого часу, які містили неправдиві відомості про відпрацьований особисто ним робочий час. Таким чином мер намагався приховати факти невиконання своїх посадових обов'язків в зв'язку з залишенням свого робочого місця в робочий час без поважних причин для відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Згідно з повідомленням, Аксьонов з метою приховування фактів відсутності на робочому місці в травні 2017 року надав до міської ради підроблений офіційний документ - листок непрацездатності. На підставі підроблених офіційних документів посадовій особі було нараховано та виплачено бюджетні кошти.

У кінці листопада ЗМІ повідомляли, що мер Добропілля Андрій Аксьонов кілька тижнів не з'являвся на роботі і, можливо, виїхав з України через інформацію, що з'явилася, про російське громадянство, пишуть Новини Донбасу.

Народний депутат України Дмитро Лубинець заявив, що влітку 2014 Аксьонов виїхав в анексований Крим, попросивши там про надання російського паспорта. Місцем проживання в заявці він вказав місто Севастополь.

У липні 2017 року депутат Добропільської міськради Микола Стрепоченко також звинуватив голову міста Аксьонова в тому, що той перебував у анексованому Криму.

Напередодні повідомлялося, що мер Сум подав апеляцію на рішення суду за своєю 300% премією. Олександр Лисенко вважає, що конфлікту інтересів у нього не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram