ГоловнаПолітика

Проїзд у київському транспорті підвищили до 8 гривень з 14 липня

Подорожчають поїздки в метро, трамваї, тролейбусі, автобусі, фунікулері та міській електричці.

Проїзд у київському транспорті підвищили до 8 гривень з 14 липня
Фото: Макс Требухов

З 14 липня вартість проїзду в громадському транспорті Києва (метро, тролейбуси, автобуси, трамваї, фунікулер і міська електричка) зросте до 8 гривень.

Про це повідомляють на сайті КМДА.

"З 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, які користуються проїзними квитками на місяць і безконтактними картками, при їх поповненні будуть платити за одну поїздку від 6,3 гривень, - повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян. - Тобто міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень платитимуть пасажири, що користуються міським громадським транспортом зрідка, або гості столиці".

Влада Києва мотивує підвищення ціни проїзду тим, що зросли тарифи на електроенергію, дизельне паливо, вартість шин і рівень інфляції.

"Це складне рішення. І ми змушені були його прийняти, щоб уникнути загрози транспортного колапсу в столиці", - сказав Давтян.

Стверджують, що зараз економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира, який враховує всі витрати, становить в метро - 8,27 грн, у наземному транспорті - 8,77 грн.

При цьому буде збережено всі пільги на проїзд громадським транспортом: для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.

Нагадаємо, чергове підвищення проїзду в столичному громадському транспорті сталося 15 липня 2017 року. Вартість поїздки в метро зросла до 5 гривень замість колишніх 4 гривень, а в наземному транспорті - до 4 гривень замість 3 гривень. Разовий квиток на міську електричку почав коштувати 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram