ГоловнаПолітика

У Раді спрогнозували зміну складу ЦВК восени через острах дострокових виборів

Голосування може відбутися щонайшвидше восени.

У Раді спрогнозували зміну складу ЦВК восени через острах дострокових виборів
Александр Третьяков
Фото: solydarnist.org

Заступник голови фракції БПП Олександр Третьяков заявив, що новий склад Центральної виборчої комісії навряд чи призначать найближчим часом. За його словами, депутати бояться, що президент після зміни ЦВК може розпустити парламент.

"Уся заковика з новою ЦВК - в істериці дострокових виборів. Так, тільки в цьому. Ніхто не хоче дострокових виборів", - сказав він LB.ua.

У свою чергу, народний депутат з фракції "Народний Фронт", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець спрогнозував, що цього пленарного тижня питання призначення нового складу ЦВК не розглядатимуть.

"Немає остаточного розуміння навіть процедури голосування за кандидатів, яких подано 14 на 13 вакантних місць", - сказав він.

Як зазначають джерела LB.ua у фракціях БПП і "Народний Фронт", голосування за новий склад ЦВК щонайшвидше може відбутися восени, на початку нової сесії.

За Конституцією, президент позбудеться права розпустити ВР в останні півроку своїх повноважень, тобто з кінця вересня.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій анонсував голосування за звільнення діючої ЦВК і призначення нової найближчого четверга.

Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого, однак до квітня кандидати проходили спецперевірку.

У нинішньому складі ЦВК залишилися тільки два члени з 15, чий термін повноважень не минув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram