>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Депутати пропонують заборонити трансляцію ЧС-2018 з Росії (оновлено)

Проект постанови зареєстровано в парламенті.

Депутати пропонують заборонити трансляцію ЧС-2018 з Росії (оновлено)
Фото: sport.pl.ua

Четверо депутатів Верховної Ради пропонують парламенту заборонити телерадіоорганізаціям транслювати Чемпіонат світу з футболу-2018, який відбудеться в Росії.

Про це йдеться в проекті постанови №8343, зареєстрованому в Раді 11 травня.

Авторами документа є голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка і депутати від РП Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий, а також голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк.

Депутати пропонують визнати, що трансляція матчів "порушує законні права та інтереси громадян України в результаті збройної агресії і тимчасової окупації Росією частини території України".

На цій підставі, відповідно до положень закону "Про телебачення і радіомовлення", українські телерадіоорганізації не будуть здійснювати трансляцію заходів, які проходитимуть у Росії в рамках ЧС-2018.

Нагадаємо, раніше голова Національної суспільної телерадіокомпанії України (НОТУ) Зураб Аласанія заявив, що державна телекомпанія не буде показувати "мундіаль" у Росії, а тому розглядає можливість продажу телевізійних прав іншому телеканалу.

В одному з інтерв'ю Аласанія заявив, що шанси побачити ЧС-2018 на одному з українських телеканалів - "70 відсотків".

Додамо, в березні стало відомо, що в придбанні прав на показ зацікавлений "Інтер", але телекомпанія досі не завершила операцію.

Разом із тим спеціалізовані телеканали "Футбол 1" і "Футбол 2" раніше заявили, що не будуть купувати права на показ ЧС-2018.

Оновлення. Верховна Рада не змогла знайти необхідної кількості голосів, щоб затвердити включення законопроекту про заборону показу в Україні матчів ЧС-2018 до порядку денного.

Депутати двічі голосували за включення цього законопроекту до регламенту, однак не знайшли потрібної кількості голосів.

У першому голосуванні за включення проекту до порядку денного його підтримали 207, а при повторному голосуванні - 203 депутати за необхідних 226.

У парламенту ще буде можливість включити цей проект до регламенту.

Наступне засідання Верховної Ради відбудеться завтра, 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram