ГоловнаПолітика

У Кривому Розі чиновницю звільнили через пісню про солдатів РФ у Сирії на 9 травня

З посади було звільнено завідувачку відділом культури райради.

У Кривому Розі чиновницю звільнили через пісню про солдатів РФ у Сирії на 9 травня
Фото: 5 канал

У Кривому Розі чиновницю районної ради звільнили за виконання 9 травня пісні, присвяченої солдатам РФ у Сирії, написаної представником МЗС РФ Марією Захаровою.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Центрально-Міську районну раду.

"За даними органу самоврядування, було звільнено з посади завідувачку відділом культури райради Валентину Ігнатову", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними місцевих ЗМІ, пісня "Поверніть пам'ять", присвячена солдатам Росії у Сирії, на заходах 9 травня у Кривому Розі прозвучала ще в двох районах міста - Металургійному та Саксаганському. В одному з них вона звучала в перекладі на українську мову.

Нагадаємо, на святковому концерті на телеканалі "Інтер" ведучий Андрій Доманський виголосив промову у стилі російської пропаганди.

"Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їх портрети безкарно проносили під час смолоскипної ходи в нашій столиці, де кожен метр просочений кров'ю наших співвітчизників", - сказав ведучий у супроводі оплесків за кадром.

Представники Нацкорпусу прийшли до "Інтера" на безстрокову акцію, але незважаючи на це концерт вийшов на "Інтері" в повній версії. У відповідь на це "Нацкорпус" оголосив "довготривалу сплановану акцію і боротьбу з власниками телеканалу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram